Made in Romania

Ce frumos se vorbeste peste tot despre produsele romanesti, alaturi de indemnul de a le consuma.
Ok, sunt de acord, chiar am anticipat acest trend si daca spuneam cuiva chestia asta atunci cand eu haleam produse romanesti, toti mi-ar fi zis ca sunt comunist.
Nimic nu se compara cu traditionala slanina, carnati, rosii de Dabuleni, cu branza aceea pe care o mai poti cumpara de la ciobanii sibieni de pe Valea Oltului si lista ar putea continua la nesfarsit dar cu siguranta n-ar exclude tuica de Zalau. Putem sa trecem si pe partea cealalta, adica in zona produselor industriale, unde avem cei mai buni rulmenti, cei mai rezistenti si putini mirositori ciorapi “de Sebes”. Daca ziceti ca sunt nebun, va cred, dar sa stiti ca nebunu’ are dreptate cateodata.
Acum ca e criza, e normal sa promovam prin cumparare produsele romanesti, pentru ca fiecare natiune face acelasi lucru. Toti sunt patrioti si vor consuma produsele lor traditionale si probabil ca cei mai putini patrioti, vor avea de pierdut. Ar fi o chestie insa, care mie imi da cu virgula: ce facem cu comerciantii romani care au facut stocuri de bunuri din export, cum ar fi portocale, banane, kiwi, smochine, curmale, sony, mercedes, wv., audi, samsung si lista este fara sfarsit?
Dragi conationali, cei care deja au dat banii pe aceste produse, romani fiind, sunt acum in situatia de a fi refuzati de catre noi, sa nu le cumparam produsele, pentru ca ele nu ar fi romanesti, ce facem?
Trebuie sa gandim bine, sa vedem ce se poate face in agricultura, pentru sporirea culturilor de portocali, curmali, maslini, kiwi, lamai si mai ales trebuie vazut cu padurarii astia, ce fac cu palmierii de Craciun, care dispar unul cate unul, atat de pe litoral cat si din rondourile capitalei noastre dragi.
Fratilor, uitati de patriotism, trebuia sa-l aveti in vedere pana acum, deoarece in zilele noastre, functioneaza legea cererii si ofertei, frontierele acestui sistem sunt aceleasi cu ale Europei, Romanica poate sa consume mai multa slanina, oua, tuici, branzeturi, dar nu poate naviga pe internet cu radio gloria, nu poate deschide mp3-uri cu pick-up mondial, nu poate folosi calculatoare Felix pe post de laptop, nu se poate orienta in teren cu lumanari de gen GPS.
Faceti dragilor agricultura performanta, ca se preteaza, faceti turism ca avem mare si munte de neegalat, dar pentru asta, dati preturi rezonabile, aratati-le turistilor pe unde trec autostrazile, dovediti-le tuturor strainilor cu bani, ca noi nu cunoastem cuvantul Shpaga, nu am auzit de el si cred ca e de origine klingoniana!
Va pup pe podelaresh! (portofel)

Posted under Uncategorized by admin on Wednesday 3 December 2008 at 12:25 am

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Sitemap